Verrijdbare stellingen van MEGA Magazijninrichting

De MEGA verrijdbare stelling combineert statische magazijnstellingen met eenvoudige verrijdbare onderwagens. Zo wordt een hoge opslagdichtheid gecreëerd. Door het ontbreken van de vele gangpaden ontstaat er immers bijna geen ruimte- of volumeverlies meer in uw bedrijfspand. De pallet- en/of draagarmstelligen staan op verrijdbare onderwagens. Door de stellingen weg te rijden wordt ruimte gecreëerd die nodig is om bij het gangpad te komen waar de laadeenheid of het gewenste product zich bevindt. Ieder pallet blijft dus individueel bereikbaar. Met MEGA verrijdbare stellingen kunnen ook zeer grote en zwaar belastbare installaties gerealiseerd worden. Het systeem is zeer eenvoudig op afstand te bedienen middels een handterminal. De verrijdbare installatie is volledig CE gecertificeerd en voldoet hierdoor aan de hoogste veiligheidseisen.

Voordelen van Verrijdbare stellingen
De opslagcapaciteit van een ruimte wordt veel groter terwijl de flexibiliteit maximaal blijft.
De besturingssoftware kan gekoppeld worden aan het bestaande warehouse management systeem of het bestaande orderverwerkingssysteem. Door iedere pallet bij de inslag door een scanner op de heftruck te laten scannen, weet het systeem waar iedere pallet zich bevindt. Hierdoor kan de software de juiste gang automatisch laten openen. Ook neemt de foutkans hierdoor af. Het aantal bewegingen en de rijafstanden kunnen verder beperkt worden door de hardlopers vooraan in de gangen te situeren.

Als iedere pallet met een heftruck individueel bereikbaar moet zijn, is een verrijdbare palletstelling, de aangewezen compacte en meest rendabele opslagmethode.